Si det med en t-skjorte

Tekst og logoer på t-skjorter er virkelig i vinden denne sesongen og flere designere har gitt det moteriktige plagget et skikkelig feministpreg. Det begynte med Maria Grazia Chiuri, som i 2016 ble den første kvinnen til å innta sjefsstolen til det legendariske motehuset Dior. I hennes første kolleksjon viste hun modeller kledd i feminine skjørt og hvite t-skjorter med teksten We should all be feminists. Plagget fikk stor oppmerksomhet og den feministiske trenden fortsatte. 

Dorothee Schumacher feirer også feminisme og girl power på t-skjorter med teksene Support the girls, I want to marry a feminist ​og Believe in your female energy. 

I Danmark slo Munthe et slag tilbake i retning mot Donald Trump og hans mye omtalte Grab them by the pussy-kommentar. Under København Fashion Week kom designer Naja Munthe ut på catwalken i en t-skjorte med teksten Pussy grabs back. 


Flere internasjonale motemagasiner som Harpers Bazaar og Porter Magazine har latt det feministiske trendplagget pryde magasinforsiden. Sistnevnte har denne måneden supermodell Natalia Vodianova på få coveret kledd i en oversize t-skjorte med teksten Superwoman, for å feire kvinner over hele verden. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits