GRL PWR

Det siste året har vært et sterkt år for kvinnen. Vi har vært vitne til Hillary Clinton som kjempet om å bli USAs første kvinnelige president, Maria Grazia Chiuri som ble det legendariske motehuset Diors første kvinnelige sjefdesigner og motebransjen som har vært preget av flere store designere som har brukt feminisme som inspirasjon i kolleksjonene sine. 

Motebransjen har gjort en solid jobb for å sette feminisme i fokus, men det er fortsatt mye som gjenstår å gjøre og en viktig grunn til at det den dag i dag også er viktig med en egen kvinnedag. ​


 

I 2017 er det fortsatt kvinner som blir utsatt for seksuelltrakassering både på jobb og fritid. Jeg har selv opplevd å grue meg til å gå på jobb, fordi jeg på den tiden jobbet med en mann som kom med krenkende kommentarer som gikk på at jeg var kvinne og jeg ble blant annet bedt om å suge han på kontoret. 
Jeg synes ikke slik oppførsel er greit i det hele tatt, men likevel syntes jeg det var veldig vanskelig å gjøre noe med da det stod på som verst. 

Noe som provoserer meg i dag er uvitende og naive russegutter som står god for russesanger som objektifiserer jenter i tekstene sine ved å bruke krenkende setninger om å danse som horer, sjenke de fulle og å komme de i ansiktet.
Sangene som ifølge russen og låtskriverne bare er ment som ufarlig og gøy musikk, er med på å skape en holdning som ikke burde være godtatt i dagens samfunn. 
Nærmest hver uke tar jeg meg selv i å bli irritert over at menn plystrer og kommer med krenkende kommentarer mens de kjører forbi meg på gaten, at en fremmed gutt kan begynne å klå meg på rumpen på byen og at jeg blir kalt for en luremus fordi jeg ikke har lyst til å bli med en gutt hjem fra byen. 

USA fikk dessverre ikke sin første kvinnelige president i år. Istedenfor fikk de en mann som spøker om mensen, kommer med utsagn som grab them by the pussy og som ikke ønsker at kvinner skal ha rett til selvbestemt abort. 

Det er et fakum at det fortsatt i dag er kvinner som daglig opplever å bli trakassert og vold. Mange menn trenger å få en realitetssjekk på kvinnesynet sitt og minoritetskampen må vi alle være med på å kjempe. 

Og jenter: Vi må slutte å kalle hverandre for hore, slut og bitch. Vi må gi oss med stygge blikk, baksnakking og å dolke hverandre i ryggen. 

Om vi hjelper hverandre, støtter hverandre og heier hverandre frem kan nemlig helt fantastiske ting skje! 
For vi har så utrolig mye bra å komme meg og jeg tror vi alle er mye bedre enn hva vi selv ser. 

 
 

You go girl! 

Gratulerer med kvinnedagen! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits