Derfor ringer du ham på fylla

Kjære du som legger vekk telefonen din i det du begynner å innta alkohol i kroppen på en fredagskveld - jeg og mange andre skulle nok ønske vi klarte å gjøre det samme.
Men for noen av oss er det rett og slett lettere sagt enn gjort. For hva er egentlig grunnen til at vi tillater oss selv å legge ut så mye kleint på Snapchat mens vi drikker, at vi lettere snakker om følelser, eller verst av alt: At vi ringer eksen eller crushet? 

Selv skulle jeg gjerne hatt en person som tok fra meg telefonen i det jeg fikk tak i vinflasken. Jeg har langt fra noe problem med alkohol, men jeg har problem med å holde styr på hva venstehånden gjør med telefonen min, mens høyrehånden holder vinglasset. 
På Snapchat er jeg ikke veldig gale, men for sikkerhetsskyld går jeg alltid inn for å se MyStoryen min når jeg våkner dagen derpå - bare for å være sikker på at alt er innenfor. 

Der den skikkelige utfordringen min kommer inn, er om jeg har en ekskjæreste som trenger å få høre at han er en drittsekk eller at jeg er interessert i en person som gjør meg usikker. Da er det 1-2-3 slurk, ring! 
For når er det egentlig best å få avklart om en person liker deg, om det kan bli noe eller om han faktisk er veldig glad i deg? Vel, ikke vet jeg - men ikke på fylla! 

I leiligheten jeg bor i sammen med to venninner har vi en egen hashtag for den usikkerheten som kan oppstå når du liker en gutt. Står vi på kjøkkenet og analyserer alt jeg og en gutt har snakket om, og om jeg virker usikker, så kan en av oss bryte ut med å si #18. Rett og slett fordi 18 er antall ganger jeg kan finne på å ringe om jeg drikker vin og tenker på ham. 

Det høres voldsomt ut og nå må jeg understreke at i mitt tilfelle så skjer ikke dette så ofte, men det har selvfølgelig skjedd. Jeg liker det ikke, men jeg er glad for å vite at det er en grunn for at det skjer og at jeg ikke er alene om å gjøre det. Faktisk er det ganske vanlig og ikke bare hos jenter - men også hos gutter! 
Jeg har opplevd gutter som ringer alt fra 1 til 30 ganger i beruset tilstand. Og om du da selv er edru hjemme og prøver å sove, så kan det være ganske irriterende og usjarmerende. 

Men hva er det egentlig som skjer med oss i hjernen og følelsesmessig når vi drikker og hvorfor har vi lettere for å tørre å ta den telefonen mens vi er beruset? Jeg tok med meg spørsmålet videre til overlege og psykiater ved Oslo Universitetssykehus, Ragnar Nesvåg. 

Han forteller meg om prefrontal cortex, som dekker den fremste delen av hjernen. Denne delen reagerer lett på akutt rus, som for eksempel alkohol, og gjør at vi mennesker blir mindre streng med oss selv og handler mer på impulser. 

Dette kan være en grunn til at vi lettere tar kontakt med personer vi liker, men også at vi tar kontakt med en person vi av en grunn ikke er så begeistret for. 

Nesvåg avslutter med å si at dette er en utfordring mange kjenner til og sier at telefonen nesten burde ha en promilleknapp som kan stoppe oss. 

Jeg er enig - og det tror jeg det er flere som er! 


 

3 kommentarer

Eli

28.03.2017 kl.14:30

Fantastisk skrevet Camilla ❤

Tror det er mange som kan skjenne seg igjen her, hehe

Gunnhild Resell

28.03.2017 kl.17:17

Been there done that, haha! Var selv slik da jeg aller først begynte å drikke alkohol. Skulle ringe alle (ikke bare ex'n). Første gang jeg drakk meg full ringte jeg faktisk til 1881 for å slå av en samtale da de jeg drakk med sovna. En dyr fornøyelse, men hey, en god historie den dag idag.

28.03.2017 kl.17:21

Mye man tørr på fylla enn i edru tilstand ,ikke bare ringing

Skriv en ny kommentar

hits