Hvordan definerer du forholdet?

Når går vi over fra å være bekjente til å bli venninner - og når er vi eventuelt bestevenninner? Grensen der du går fra å være bekjente til venninner er ikke stor og kanskje litt lettere å definere: For du har vel ikke jentekvelder, går på kino, ut til middag eller på byen med en jente du bare anser som en bekjent? 
Men når går dere fra å være venninner til bestevenninner da? Er det noe dere må snakke om for å bli enig om at dere er, eller er det helt opp til hver enkelt hvem vi velger som vår beste venn? Jeg tror sistnevnte, men det er jo litt fint at tankene går begge veier også. 

Så over til noe litt vanskeligere. Menn. 
La oss tenke oss at du treffer en skikkelig kjekk fyr på byn, Tinder eller på bussen. For hvor treffer vi egentlig menn i dag? Okei, seriøst - vi tenker oss at du treffer denne kjekke mannen på byn. 

Dere finner fort tonen, prater og danser sammen hele kvelden. (Her kan du selv legge til i historien om du blir med han hjem eller ikke...) 

Uansett. Denne mannen får nummeret ditt og han legger deg til på Snapchat (for alt skjer jo å Snapchat i dag). Dagen derpå fortsetter dere å prate sammen, dere flørter og du synes det er gøy å ha en samtale med han. Slik fortsetter det de neste tre dagene, så dere avtaler å treffes igjen. Denne gangen på en skikkelig date. 

Dette går også veldig fint, så dere fortsetter å holde kontakten og treffer hverandre jevnt og trutt videre. 

Så her kommer da det store spørsmålet inn: Hvordan definerer dere forholdet mellom dere to nå? Og er det sånn at vi egentlig trenger en egen status på hvor vi står? Svarer mitt på sistenevnte spørsmål er JA! Men hvordan? Etter du har truffet en person over lengre tid og dere åpenbart begge to er interessert i hverandre - holder dere da på? 
Å holde på, er det en status vi trenger å bli enig om - eller faller det bare naturlig? 

Dette er noe jeg ofte blir usikker på, så jeg tok spørsmålet videre til tre venninner som alle har (perfekte) forhold. 
Irriterende nok (for meg) var svaret jeg fikk fra alle tre at det var bare noe de visste helt naturlig. De visste at de bare var de to som likte hverandre og fortere enn sving ble de sammen. Hvor lett høres ikke det ut? 

Jeg tar spørsmålet mitt med meg videre til en kompis jeg har i Bergen, for å få en manns perspektiv på det hele. 
Han tenker seg godt om før han spør meg om det samme. Når vet vi egentlig om vi holder på? 
Han forteller meg om tre ulike jenter han treffer og hvordan han behandler alle stort sett på samme måte. De sender meldinger med hverandre daglig, har sex og finner på ulike ting sammen på fritiden. Han har ikke tenkt på om de holder på, men kan det være at alle de tre jentene tenker at de holder på med ham? 

Akkurat dette gjør meg usikker. I denne Tinder-verden vi lever i i dag ser det ut som at det er lettere enn noen gang å treffe nye folk, men også at det aldri har vært vanskeligere å knytte seg til en bestemt person - fordi vi nærmest er livredd for å gå glipp av en bedre. 

Dette er grunnen til at jeg blir så usikker og gjerne vil ha definert alt vi er. Jeg har opplevd at jeg har trodd jeg holdt på med en person, venninnene mine trodde vi holdt på og det samme med familien min. Alle utenom han trodde nok at vi holdt på. Det som skjedde var at vi var sammen titt og ofte, men en kveld prøvde jeg å ringe ham uten at han svarte og med et uhell lommeringte han meg tilbake. Jeg svarte, men skjønte fort at han ikke hadde ment å ringe meg. Det jeg hørte i andre enden av telefonen var han og en annen jente. Det var tydlig at de hadde det veldig hyggelig sammen (bra for de), men jeg la fort på, sendte en kort og presis SMS og siden har vi aldri pratet sammen. Hehe. 
Det er kanskje det vi kaller slutten på et moderne eventyr? 

Så ja, jeg vil ha forholdet jeg har til personer definert, for at vi alle skal vite hvor vi har hverandre. Det burde gjerne ikke alltid være nødvendig, men i dagens samfunn hvor det er blitt lettere å samle eller slenge personer - mener hvertfall jeg at det tryggeste er å være ærlig og konkret med hverandre. 

Om du vet at dere holder på, så er du hvertfall sikker på at det bare er dere to som er sammen - og fra å holde på til å bli i et forhold kan veien derfor bli litt tryggere.  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits