Dette gjør sex med hjernen din

Hvorfor fungerer det som regel ikke å bare være friends with benefits og hva er det som gjør at vi blir så knyttet til en person vi har sex med - uansett om vi vil eller ikke? 
Jeg har hørt flere historier om personer jeg kjenner som treffer menn bare for å ha sex, men de har blitt enig seg imellom at så fort en av dem begynner å få følelser for den andre personen - da skal de gi seg. 

Høres dette trygt ut, eller blir det som et spill hvor du bruker hjertet ditt som innsats? 

Er det sånn at jenter har lettere for å knytte seg til en person hun har sex med, enn hva en mann har? Jeg spør en kompis om hva han mener om saken, og han svarer at han opplever at jenter både blir mer klengete og masete etter de har begynt å ha sex. 


Vel, dette må være noen tilfeller med et knippe jenter, tenker jeg. Men hvordan er det egentlig? Blir vi mer knyttet til en person så fort vi har sex med han? For til tross for at sex er noe av det mest naturlige i verden, så er det jo også her du er mest intim og aller mest sårbar. 

Har du hørt om et hormon som heter Oksytocin? Dette hormonet blir blant annet nevnt i Sex and the City, hvor Carrie Bradshaw skriver om hvordan kvinner knytter seg til en mann hun har sex med. Hormonet blir også kalt for kjærlighet- eller kosehormonet. 

Kjærlighetshormonet produseres i kroppen hos både menn og kvinner ved orgasme, og fører til at vi får en sterkere følelsesmessig tilknytning til hverandre. 

Så der har vi det: Det er altså en god grunn til at du blir interessert i en person du har (bra) sex med. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits