Men mine skader du aldri

Kall meg gjerne naiv, ja - jeg vil faktisk selv kalle meg naiv til tider. 
Slår du opp ordet naiv i Store Norske Leksikon vil du få opp ordene troskyldig og enfoldig godtroende. Det kan være en person som antar at verden er slik sansene våre sier oss. 

Selv liker jeg å tro at alle mennesker er gode, kanskje ikke hele tiden, men hvert fall for det meste. Jeg vil være åpen for alle mennesker og jeg vil være glad i alle. 
Dette gjør meg til en åpen person og jeg har veldig lett for å bli kjent med nye mennesker og få mange gode venner - men det gjør også at jeg blir såret når jeg ser at ikke alle er slik jeg ønsker. 

Så kanskje er jeg litt naiv akkurat der. Jeg vil så gjerne tro det beste om alle, og selv om jeg vet at det er noe godt i alle mennesker - så er det kanskje noen som har noen dårlige egenskaper som til tider skimter litt for godt gjennom? 

For jeg vil alltid jobbe for å bli kjent med ny mennesker, jeg vil alltid møte folk med et smil, jeg tror på at vi alle bør heie hverandre frem og jeg tror at godhet slår alt annet. Og dette vil jeg gjøre alt jeg kan for å nå, uansett hvor mange sjanser jeg gir noen mennesker eller hvor såret jeg kan bli.

Men denne tankegangen har gjort at jeg flere ganger har glemt alt om godhet og rett og slett innsett at det finnes flere mennesker som ikke kan unne andre noe godt. Mennesker som ikke bryr seg om å heie andre enn seg selv frem og som har det godt så lenge de får dekket sine egne behov. 

Jeg er helt for at vi skal kunne være egoistiske og at vi selvfølgelig skal få gjøre som vi selv vil - men det får vi gjøre uten at det skal gå på bekostning av andre mennesker. 

For personer som ødelegger for andre, det er mennesker jeg ikke heier på. 

De gangene jeg glemmer alt om at alle mennesker er gode, er nemlig når jeg ser at en person kan gjøre en annen vondt. Når jeg ser noen på gaten, noen bekjente eller noen som står meg nært ha det vondt, da klarer jeg ikke holde munn. Jeg vil ikke holde munn eller sitte stille. For jeg er en sånn person som kan se når noen har det vondt og jeg gjør noe med det. Det har jeg alltid vært og jeg vil alltid være det. 

For om du velger å fryse ut en person, baksnakke, fysisk skade en eller drive med en annen type mobbing av en person jeg er glad i - så kommer jeg selvfølgelig til å gi beskjed. 

Jeg er mer redd for å sitte å se på at noen har det vondt, enn jeg er for å konfrontere en person som gjør en annen vondt.

Det kan provosere de som utfører handlingen jeg ser på som negativ, men det kan ikke jeg ta hensyn til. Og det synes ikke jeg andre skal heller. 

For om du står for det du mener er rett og tar vare på de menneskene du bryr deg om - hva gjør det da at en person med helt ulike verdier fra deg selv blir irritert og i verste fall ikke vil snakke med deg, sletter det på Facebook eller unfollower deg på Instagram? Spiller det egentlig noen rolle? 

Jeg tenker at rett skal være rett, og vi bør alle stå opp for våre egne verdier og meninger. 

Jeg vil alltid tenke det beste om personer jeg møter, helt til de viser meg det motsatte. For jeg heier på alle som gjør det vi vil, så lenge det ikke skader noen andre. Og det kan jeg stå for og jeg er stolt av det!  

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits