Reiseguide: Storbyferie i Barcelona!

Storbyen vi aldri får nok av: Barcelona er både urban og bohemsk, har strand, butikker og et bra uteliv. Kanskje ikke rart at så mange av oss velger å reise til den katalanske hovedstaden, igjen og igjen. 

Bli med meg på mine favorittesteder i den vakre byen og ha en helt FAB drømmeferie ♥

Byens hippeste og beste kaffebar: 

Denne kaféen er perfekt for kaffeelskeren! Nømad har sin egen iskaffe som er lagd av kaffe og vann som har blitt lagret i 24 timer og så helt over på en kul glassflakse. Denne kaffen var lett, frisk og ble servert iskald, samtidig som den hadde en kraftig kaffesmak. Mums! 
Vil du ikke prøve deres egne iskaffe som heter Nømad Cold Brew, kan jeg garantere at du kommer til å elske deres vanlig islatte også. Den ble også servert iskald i et lite glass med store isbiter og sugerør. Perfekt når du trenger den daglige dosen med kaffe - på en glovarm dag! 
Selve lokalet var minimalistisk og oste av skandinaviske vibber på interiør fronten! Kaffen ble servert på marmorsteiner og de ansatte har GOD kunnskap om kaffe!

Nømad coffee - Passatge Sert, 12, 08003 Barcelona​

Drinker på takterrasse:

I Barcelona er det mengder av kule takterrasser som er perfekt om du vil ha sol, basseng og drinker på dagtid, eller drinker, god stemning og en lekker utsikt på kvelden. Hotellet Yurbban ligger sentralt i byen og har en intim og koselig bar som heter Casa Lolea på toppen. Her var det utsikt over hele byen, basseng som lyser i ulike farger, gode sitteplasser i form av stoler og solsenger og en bar med et godt utvalg av deilige drinker! 

Carrer de Trafalgar, 30, 08010 Barcelona


 

Et must: Tapas og sangria! 

Når du først er i Barcelona kommer du ikke uten minst ett tapas-måltid. Her er valgene mye større enn hva vi er vant med i Norge, så her kan du like gjerne spise tapas hver dag - om du orker det da! En restaurant jeg likte veldig godt var La Luna, som ligger rett ved kirken Santa Maria del Mar, i hjertet av Barcelona. Restauranten er høyt under taket, har murvegger og -tak, store speil og et hyggelig personale. Menyen har så mange og gode alternativer, så vi ble til og med stoppet av servitøren, fordi vi hadde bestilt "veldig mye mat". Det var altså veldig store porsjoner også. 
Og du? Mens du først er på ferie i Barcelona må du selvfølgelig bestille deg ett glass, eller... en mugge med deilig sangria! Her varierer smaken veldig fra ulike steder, men på La Luna smakte den helt F-A-N-T-A-S-T-I-S-K! Mums!!! 

Carrer Abaixadors, 10, 08003 Barcelona

 

For en digg burger og god stemning! 

Makamaka er en burgerrestaurant som ligger et steinkast fra stranden, har god plass både ute og inne, god stemning, mye musikk, et energisk personale og en meny perfekt om du vil ha en digg burger og gode drinker! Et utmerket alternativ etter en lang dag på stranden, om du er skikkelig sulten eller om du skal spise før du drar videre ut på byen (eller blir værende på samme restaurant hele kvelden). 
Ps. Sangriaen her smakte litt kunstig, så prøv heller en av de mange drinkalternativene! 

Passeig de Joan de Borbó, 76, 08039 BarcelonaSvi bankkortet på luksusshopping! 

Om du bare vil på såkalt window shopping, skal slå deg helt løs eller er ute etter et nytt luksusobjekt til garderoben - luksusbutikker er gøy å besøke når du først er på storbyferie! På avenyen Passieg De Gràcia finner du luksusbutikkene på rekke og rad - med noen restauranter som tilbyr uteservering på fortauskanten. Perfekt for litt champagne mellom alle butikkene ;). 
Her oser det luksus og opp langs gaten finner du store butikker som Chanel, Louis Vuitton, Gucci, Hermes og Burberry.
Om du, som meg, kan kjenne at du sliter litt med at du har champagne-smak, men øl-lommebok - kan jeg garantere at vindusutstillingen til butikkene er så flotte, så du uansett blir glad og inspirert! 
Klar, ferdig, shop! Nyt en piknik i parken! 

La meg introduserer deg for den fineste parken jeg noen gang har vært i: Parc de la Ciutadella. 
Dette er en veldig stor park som har egne områder for piknik, hunder og sighseeing. Inngangen er en stor og flott triumf og på innsiden kan du se de flotteste blomstene og plantene. I midten er det et lite vann hvor det er mulig å leie en båt som du kan ro rundt i. Obsobs: vannet er veldig lite og det er selvfølgelig veldig mange som velger å ro her, så hvor sjarmerende det er, får være opp til deg selv å bestemme! Parken i seg selv er veldig stor, rolig og blir hyppig brukt. Perfekt om du vil gå en fin tur eller slappe av med en piknik i varmen. 

Passeig de Picasso, 21, 08003 BarcelonaBli inspirert av arkitektur 

Det fineste stedet jeg noen gang har besøkt er den berømte Bercelonapaviljongen av arkitekten Ludwig Mies van der Rohe. Denne paviljongen er fascinerende vakker og kan gi helt ro og fred i både kropp og sinn. Bygget består av to store basseng, et luftig område og skillevegger av de vakreste materialer, som elsklusiv og lekker marmor. 

Av. de Francesc Ferrer i Guàrdia, 7, 08038 Barcelona

Ta for deg byen på sykkel: 

Taxi i Barcelona er b-i-l-l-i-g! Og godt er det, for da kan du med god samvittighet strekke ut hånden etter en taxi etter en lang dag på stranden eller når du har på deg høye hæler for en kveld på byen! Men skal du virkelig se alt det vakre Barcelona har å by på, så anbefaler jeg deg å gå eller sykle rundt. Det er virkelig noe nytt, vakkert og fascinerende å se på hver eneste gatehjørne. Om det så er en sjarmerende kafé, en flott butikk eller en bygning med lekre fliser på fasaden. Det er veldig flatt i sentrum, så det er heller ikke noe problem å sykle rundt, uten å slite deg helt ut. Utleie av sykler finner du mange steder og det koster ikke mye. For 8 timer betalte jeg 8 euro, altså rett under 80 norske kroner. 
Jeg fikk leie drømmesykkelen min: En rosa bystykkel med kurv. På vei hjem passet jeg på å kjøpe med meg hvitvin og blomster - for ikke å glemme at jeg knipset utallige bilder! Ha-ha!  

Nyt Barca!!! 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits