camillachristensens - Camilla Christensen

KulturkvotenJeg er veldig glad i kultur - sånn skikkelig glad i kultur. Kunne jeg gått på museum eller teater hver dag så hadde jeg gjort det - og det er kanskje ikke så langt ifra at jeg faktisk gjør det.
Kan jeg gjøre det sammen med gode venninner er det en kjempestor bonus, og kan jeg gjøre det med en drink før og kanskje etter - ja, da er hele opplevelsen så bra at jeg nesten faller av stolen. 

Denne uken var mandagen ingen vanlig mandag, og iallefall ingen blåmandag. Mandagskvelden fikk jeg nemlig bruke sammen med en god venninne. Vi fikk etter alt for lang tid fra hverandre snikk-snakket skikkelig, drukket drinker (legg merke til Pushwagner bildet i baren, som jeg tilfeldig satt meg fremfor) og etter drinkene dro vi på teater for å se Hamlet. 

Jeg var klar for at Hamlet skulle bli en veldig fin teateropplevelse, men det jeg opplevde var så mye bedre.
Den tragiske fortellingen om Hamlet av William Shakespeare, ble perfekt fortalt på Den Nasjonale Scene. Ikke bare fikk vi med oss fortellingen, men det hele ble gjort på en engasjerende og ung måte. 

Jeg tror kulturopplevelser er viktig for alle - og siden jeg liker det så godt er jeg sikker på at det er godt for både kropp, sinn og huden. Jeg er helt sikker på at det gir en litt ekstra glød. Hehe. 

 
 

 • Saint Laurent AW17  Tirsdag gikk Paris Fashion Week av stabelen og allerede første dagen viste Anthony Vaccarello sin andre kolleksjon for franske Saint Laurent. 

  Saint Laurent er sexy, dramatisk og skyhøy luksus. 

  Kolleksjonen for høsten og vinteren 2017/18 viste kjoler med splitt langt opp på låret, plagg i lakk, naturtoner, nakne skuldre, dype utringninger og gode strikkegensere - for selvfølgelig: Noe må holde oss varm på vinterhalvåret også. 

  Som forventet fikk vi denne gangen også en mørk og sexy kolleksjon fra Saint Laurent og Anthony Vaccarello. 
   

   

 • Kjolebonanza på Oscars 2017  Den største og mest eksklusive prisutdelingen gikk av stabelen natt til mandag norsk tid - og som vanlig var gjestelisten stappfull av Hollywoods største stjerner og ikke minst: De mest eksklusive og flotteste antrekkene! 

  Når det kommer til Oscar-utdelingen står de største motehusene i kø for å kle opp stjernene i det beste designet de har å by på. I forkant av den prestisjetunge prisutdelingen kom det ut at den legendariske klesdesigneren Karl Lagerfeld, hadde kommet ut for en bitter krangel med skuespiller Meryl Streep. Lagerfeld, som er sjefdesigner for både Chanel og Fendi, i tillegg til at han designer under eget navn, skal ha blitt irritert over at Streep leverte tilbake en Chanel-kjole som ble designet for at hun skulle bruke under Oscar-utdelingen. Kjolen skal ifølge Harpers Bazaar hatt en prislapp på svimlende 100.000 dollar, men skuespilleren skal ha levert kjolen tilbake fordi hun ikke fikk betalt for å bruke den. 
  Dette skal ha fått Lagerfeld til å se rødt - og siden gått ut og sagt at de designer kjolene, gir de i gave, men de betaler ikke for at kjendisene skal bruke de. Lagerfeld skal også ha avsluttet med å si at Streep er gjerrig - som han i etterkant har beklaget. 

  Streep på sin side svarer på det hele med å si at Lagerfeld er en utmerket designer, men hun godtar ikke noen unnskyldning etter han kalte henne gjerrig. Hun ser heller på det hele som en ærekrenkelse - både for seg selv, men også for designeren hun valgte å bruke kjole fra under nattens prisutdeling. 

  Det kan altså også bli litt drama mellom alt glitter og glamour under Oscar-utdelingen. 

  Kjolen Meryl Streep valgte å bruke på den røde løperen er signert Elie Saab, som er kjent for sine eksklusive gallakjoler.   Men fra kjole-drama til dype utringninger, høye splitter, glitter, fjær og haute couture. Stjernene strålte om kapp på den røde løperen og her er noen av de beste antrekkene. 


  Denne kjolen er jeg så glad vi fikk se på den røde løperen. Den er fra Chanel og vi så den først under Haute Couture-uken i Paris tidligere i år. Her blir den brukt av Sofia Boutella. 


  Emma Robert kom på den røde løperen i en vintagekjole fra Armani. 


  Karlie Kloss hadde på seg en hvit kjole fra Stella McCartney. Den blå sløyfen var det flere stjerner som valgte å bruke på den røde løperen. Den skal være et stikk mot Donald Trump. Den blå sløyfen skal støtte borgerrettighetene som grunnloven garanterer alle i USA. 


  Jessica Biel i kjole fra KaufmanFranco. 


  Alicia Vikander kom i kjole fra favorittmerket Louis Vuitton. 


  Dakota Johnson i kjole fra Gucci. 


  Kveldens mest spektakulære kjole er fra Elie Saab og ble sett på vakre Janelle Monae. 


  Ruth Negga i en nydelig kjole fra Valentino. 


  Se så fin! La La Land-aktuelle Emma Stone strålte i en kjole fra Givenchy. 

  Ryan Gosling hadde fått seg en ny smoking signert Gucci. 


  Taraji P Henson i en fløyelskjole fra Alberta Ferretti. 


  Chrissy Teigen og John Legend. Teigen hadde på seg kjole fra Zuhair Murad. 

   

 • Amal Clooney viste frem gravidmagen på prisutdeling  Fredag kveld ble George Clooney tildelt en pris under César Award i Paris. I anledning den franske filmprisutdelingen hadde den populære skuespilleren med seg konen Amal Clooney på den røde løperen. 

  Jeg skal være helt ærlig: Jeg digger Amal Clooney. Og vet du hva noe av det beste er? Hun er så vakker, kul og smart at hun setter selv George Clooney i skyggen. Hun er nemlig ikke en vanlig trophy wife. I tillegg til å ha kapret det som har vært en av verdens mest omtalte ungkarer, er hun dedikert i jobben sin som menneskerettsadvokat og foreleser ved University of Columbia. 

  Clooney-paret ga hverandre sitt ja under en spektakulær bryllupsfeiring i Venezia i 2014 - og nå i 2017 fikk vi nyheten om at de venter tvillinger. 

  Så tilbake til prisutdelingen i Paris: Her fikk vi nemlig endelig se Amal Clooney posere på den røde løperen, sammen med ektemannen og en nydelig gravidmage. 

  Kjolen Amal Clooney hadde på seg var kroppsnær og stroppløs. Den hvite kjolen viste godt frem den voksende magen, som selvfølgelig fikk stor oppmerksomhet fra motenpressen. Det nederste partiet av kjolen var av fjær i hvitt, grått og sort ombre. Kjolen er signert Aterlier Versace. 

  Se så fin! 
   
 • Sofisikert luksus hos Max Mara  Et merke som gang på gang viser at de er ledende i motebransjen når det kommer til sofisikert og klassisk luksus er italienske Max Mara. Etter torsdagens AW17 visning under moteuken i Milano, kunne merket og sjefdesigner Ian Griffin, igjen juble over stor hyllest fra motepressen. Britiske Vogue skrev blant annet at dersom du ikke allerede eier en kåpe fra Max Mara, er tiden virkelig inne nå. De populære kamelkåpene som både er klassiske og tidløse, fikk vi se i beige, rød, strikket, stripet og teddy. 
  Antrekkene til modellene var ensfarget og selv hodeplagget hijab fikk plass i kolleksjonen. 

  Hele kolleksjonen bestod av varme plagg som kan styles lag-på-lag. Med Max Mara kan vi altså se moteriktig ut til høsten, uten at vi skal trenge å fryse. 

   

 • Spektakulær maksimalisme hos Gucci  Gucci og sjefdesigner Alessandro Michele viser igjen at maksimalistisk mote ikke har sett sin utløpsdato.   Tirsdag fikk vi igjen se en spektakulær visning fra det italienske motehuset, under Milan Fashion Week. Som fra tidligere kolleksjoner fikk vi igjen se broderier, blomster, perler og sterke farger til AW17. 

  Modellene hadde på seg store smykker og ringer, lange kjoler med blomsterprint, blazere med metalliske elementer, et tykt Gucci-pannebånd og også den populære Gucci-logo t-skjorten som har vært en hype denne sesongen, fikk en ny tvist som singlett. Rompetasken kom tilbake på catwalken og motehuset har kommet med enda flere lekre solbriller og vesker. 

  Gucci og Alessandro Michele har igjen klart å blåse oss av banen! 


  Rompetasken er tilbake! 


  It's a party over here!   Gucci hodepynt! 
   

 • Engelsk romanse med Burberry  Om jeg ber deg tenke på et engelsk luksusmerke - hva er det første som treffer deg?

  For meg er det hvert fall det erkebritiske merket Burberry.

  Firmaet som første ble kjent for det rutete mønsteret og trenchcoatene - som første gang ble designet tidlig på 1900-tallet og brukt av britiske soldater under krigen: Har fått en solid plass i motebildet. 

  Mandag viste Burberry og sjefdesigner Christopher Bailey, sin kolleksjon for AW17 under London Fashion Week - og jeg tror Bailey må ha lest kvinners tanker da han designet denne kolleksjonen.
  Plaggene er anvendelige og snittene er flatterende og snill mot kroppen. Den hvite skjorten fikk en fortjent plass, feminine blonder ble brukt på kjoler og flere modeller var kledd lag-på-lag, med strikket plagg ytterst. 

  Kolleksjonen var perfekt for en working woman, som vil kle seg komfortabelt - men uten at det går på bekostning av utseendet.
  Vi fikk se lekre basisplagg som lange skjorter, stripete gensere, en oversize blazer og jeans som gikk til ankelen. 

  Trenchcoaten er et selvskrevet plagg i kolleksjonen, men denne gangen fikk vi også se den med et nytt uttrykk av dyp utringning og vide armer. 

  Se noen av antrekkene fra Burberry AW17 her: 
   

 • Shoegasm  London Fashion Week er i gang for fullt - hvor britiene har en sterk arena de får vise det beste de har å by på av design. Blant annet store og anerkjente merker som Mulberry, Burberry og Christopher Kane har alt vist sine ready to wear AW17-kolleksjoner. 

  Mandag var det skodesigner Sophia Webser sin tur til å vise sin kolleksjon for motepressen. Webster er kjent for sine fantastifulle og lekne sko, av alt fra sneakers og pumps med sommerfuglvinger, glitter, mye farger og pomponger. Skoene har blitt brukt på Victoria's Secret Fashion Show og selges på blant det eksklusive varehuset Selfridges. Prisene ligger på rundt fem tusen norske kroner - og oppover. 

  Dagens visning var intet annet enn lekker og sprek i kjent Webster-stil. Med materialer som fløyel og pels, med metalliske elementer, tekst i glitterskrift og store steiner, ga kolleksjonen sterke vibber fra et isslott i eventyrland. 

  Se noen bilder fra Sopia Websters siste kollekson her: 
   


   

 • Look du jour  Jeg er, som sikkert de fleste av dere også, veldig klar for vår nå. Gradestokken viser fortsatt tegn til at vinterjakken bør ha en sentral plass på klesknaggen, men jeg kan ikke styre meg fra å gjøre antrekkene mine litt mer vårlige. 
  I dag er det fredag og jeg feiret med å finne frem skinnbuksene mine fra den bakerste raden i klesskapet. Sammen med de tok jeg på meg en vintagejakke fra Givenchy, som er eldre enn de fleste av oss. Den er delvis av ull, men siden det fortsatt er kaldt ute tok jeg et ekstra lag med ull under. Og for å sette litt farger på det hele tok jeg et silkesjal fra Gucci i halsen. 


  I dag skal jeg endelig få se min beste venninne som er i Oslo for helgen. Håper dere får en nydelig helg! xx
   

 • LOVE  Er det ikke bare helt skjønt hvor mye solen kan påvirke hvordan vi føler oss? Som bergenser tror jeg nok at jeg er enda flinkere til å sette pris på fine solskinnsdager og etter fem dager i England hvor været ikke var noe å skryte av, var det ekstra deilig å våkne opp til blå himmel i Oslo. 

  ...Og det på selveste valentinsdagen da.
  Som inspirasjon til en tekst jeg jobber med, ville jeg utnytte den fine romantikken som var i luften til min fordel. Jeg kan ikke skryte på meg at jeg er veldig romantisk som person, men jeg ville besøke det mest romantiske stedet jeg vet om i Oslo: Som er Munchmuseet. Det er så fint og får meg alltid i godt humør. Jeg er veldig glad i å drømme meg bort i bilder og kaféen med de store vinduene som solen skinner inn gjennom, er perfekt å sitte ved for en kopp dobbel cappuccino. 
  Jeg synes det er fint å gjøre sånne små ting som får en selv i godt humør. Noen stikkord for Valentinsdagen er røde roser, hjertesjokolade og rett og slett litt kliss-klass romantikk. Ikke noe jeg er veldig glad i, men jeg er veldig glad i kjærlighet og jeg synes det fineste vi mennesker er i stand til er å elske. Derfor er jeg veldig glad for at vi har en egen dag som er til for kjærligheten og jeg synes det er like viktig at vi er i stand til å elske oss selv og at vi kan trives i vårt eget selskap. 


  Valentinsdagen kommer med et utrolig stort press uansett om du er singel eller i et forhold og selv om jeg hadde en utrolig fin dag i går hvor jeg virkelig var glad for at jeg er i stand til å heie på meg selv, skal jeg ikke late som at jeg ikke begynte å savne en mann å ligge i kroken til på kvelden. Heldigvis varte ikke den tanken lenge og jeg fikk avslutte kvelden med flere timer jentesnakk og rødvin sammen med to venninner. 

  Heia kjærligheten og heia oss! 

 • London snapshots  Lekre tøfler med perler fra Miu Miu, en delikat Dior butikk, kaffepause med cappuccino på Ralphs kafé og en utsikt mot naturhistorisk museum. Været har vært grått og kaldt, men London har behandlet meg bra!    

 • It's called a blow dry  For meg er selve definisjonen på hverdagsluksus et besøk hos frisøren. Nyvasket hår, hodebunnsmassasje, sladder prat med frisøren og fine omgivelser gjør meg glad. Om jeg så får servert en god cappuccino og et ferskt motemagasin blir det så bra at jeg nærmest faller av stolen. 

  En skikkelig hype her i London er å besøke en såkalt blow dry bar. Her får du en grundig vask av håret før det blir fønet tørt og får godt med volum. Er det ønskelig kan du også få noen skikkelig lekre og glamorøse krøller. 

  Jeg var litt skeptisk til å få krøller her i London, ettersom at skjønnhetsvanene her og i Norge er så ulike. Mens de her gjerne vil ha det litt mer glamorøst, med det jeg kaller for programlederhår, altså store krøller, liker jeg det mer naturlig og enkelt. 
  Jeg ga beskjed til frisøren min flere ganger at det måtte se tilfeldig og enkelt ut, og det synes jeg han fikk fint til. Håret fikk en del krøller, men det var bare fint da vi skulle ut til middag og vin. Dagen derpå var faktisk håret enda finere, men det fallet og volumet jeg ønsket meg. Prisen på en blow dry i salongen jeg besøkte i London lå på ca 450 kr. En litt stiv pris, men i gjengjeld trengte jeg ikke vaske håret på tre dager og det føltes helt fantastisk! 


   


  Foto: NaimaCC   

 • Uventet skjønnhet  Et ensomt hjerte, våpen og hodeskaller blir vakkert når fotografen Shlomi Nissim topper det hele med fargerike sommerfugler. 
  Jeg kom over disse vakre bildene på et galleri i London.

  Nissim er kjent for sine fantasifulle bilder med en vill og uventet skjønnhet. 
  Disse bildene er nye fra 2016 og 2017 og prisen for et bilde ligger på rundt svimlende 300.000 norske kroner. 


   
   

 • Victoria and Albert museum  Jeg mikset mine to favoritting i dag, jeg: Mote og kunst.
  Sammen med familie i London, så det blir gjerne tre favoritting ♥

  I dag besøkte vi Victoria and Albert museum her i London, som er et stort, flott museum med alle typer utstilliger, et bibliotek og en nydelig hage. Vi var innom motedelen hvor vi først fikk se en utstilling over undertøy gjennom tidene. Den var virkelig interessant. Vi fikk se alt fra voldsomme korsetter og lange nattkjoler, til fargerike truser og statement BH-er. 
  Etter det fikk vi se flere vakre og gamle kjoler, som traff meg rett i hjertet. Mange var fra store motehus som Balenciaga og Christian Dior på midten av 90-tallet. Kjolen som falt best i smak hos meg var fra 1960, designet av Yves Saint Laurent da han jobbet for motehuset Christian Dior. Jeg forelsket meg også helt i noen lyseblå blondesko fra Manolo Blahnik med kitten heel. 

  Etter moteutstillingen gikk vi videre til en fotoutstilling, hvor det blant annet var fotografier tatt av en av mine favoritter Helmut Newton. 

  Aaah. London altså! 


  Kjole designet av Yves Saint Laurent da han var sjefdesigner for det legendariske motehuset Christian Dior. Kjolen er fra 1960.   Helmut Newton, Sie Kommen Dressed and Undressed 


   

 • OSLRW AW17  Oslo Runway går videre i dag med flere norske dyktige designere som er klare for å vise sine AW17 kolleksjoner. Blant annet Tom Wood og byTiMo skulle jeg veldig gjerne fått med meg. Men for min del er Oslo Runway over, for jeg reiser til London nå. Jeg er veldig glad for at jeg fikk med meg den første dagen og synes det var fine visninger og god trykk. Det er viktig at vi heier frem den norske motebransjen som stadig blir større og viktigere! 

  Den visningen som falt best i smak hos meg, var ikke overraksende Admir Batlak. Etter visningene vi har sett fra han tidligere var forventningene mine skyhøye, men han leverte langt over. Modeller i søte antrekk med dyster sminke og selvironiske bånd med tekst som Hverdagsintegrert, Postfucktuell og Unorsk fikk stor applaus fra en fullsatt sal på Munchmuseet! 

   

 • Kjoledrøm på Oslo Runway  I dag gikk den norske moteuken, Oslo Runway, av stabelen på Munchmuseet.
  Kulturminister Linda Hofstad Helleland, erklerte moteuken for åpnet og første designer ut var Anne Karine Thorbjørnsen. Mote og kunst går hånd-i-hånd både i dag og i morgen.

  Dagens første visning gikk for full sal og spesielt denne vakre metalliske kjolen fikk stor oppmerksomhet. Se så fin!!    

 • Feels like love  Februar og kjærlighet i luften, eller... hvertfall i butikkhyllene. 
  Hettegenseren har fått en sentral plass i sesongens motebilde og det har jeg lagt min kjærlighet i. Perfekt om du er opptatt av å gå behagelig kledd og om du føler deg komfortabel i et så avslappet plagg. Jeg er glad i å pynte meg til hverdags, så jeg bruker ankelstøvletter og en leopardkåpe til. Da blir antrekket avslappet, men også kult og feminint. 


   

 • Real easiness  En enkel og kul styling jeg har blitt veldig glad i gjennom det siste året, er singletten eller stroppekjolen over en enkel t-skjorte. Det er chic, men samtidig så enkelt at jeg fint kan gå kledd slik til hverdags og på fest. Lørdagskvelden brukte jeg hjemme med noen venner.  Til antrekket tok jeg håret opp i en enkel dott og følte meg veldig komfortabel og fin! 

  God søndag! 

   

 • Si det med en t-skjorte  Tekst og logoer på t-skjorter er virkelig i vinden denne sesongen og flere designere har gitt det moteriktige plagget et skikkelig feministpreg. Det begynte med Maria Grazia Chiuri, som i 2016 ble den første kvinnen til å innta sjefsstolen til det legendariske motehuset Dior. I hennes første kolleksjon viste hun modeller kledd i feminine skjørt og hvite t-skjorter med teksten We should all be feminists. Plagget fikk stor oppmerksomhet og den feministiske trenden fortsatte. 

  Dorothee Schumacher feirer også feminisme og girl power på t-skjorter med teksene Support the girls, I want to marry a feminist ​og Believe in your female energy. 

  I Danmark slo Munthe et slag tilbake i retning mot Donald Trump og hans mye omtalte Grab them by the pussy-kommentar. Under København Fashion Week kom designer Naja Munthe ut på catwalken i en t-skjorte med teksten Pussy grabs back. 


  Flere internasjonale motemagasiner som Harpers Bazaar og Porter Magazine har latt det feministiske trendplagget pryde magasinforsiden. Sistnevnte har denne måneden supermodell Natalia Vodianova på få coveret kledd i en oversize t-skjorte med teksten Superwoman, for å feire kvinner over hele verden. 

   

 • Fin og Fjong  En portal perfekt for fashionistaen som også er interessert i bærekraftig mote, er det nye konseptet Fjong.
  Bak Fjong står en gjeng norske, dyktige jenter som nå gjør det lettere å kunne svinge seg ute i lekre kjoler og designervesker. Poenget bak konseptet er nemlig at privatpersoner, designere og butikker skal kunne leie ut eller leie antrekk over en viss periode. Det passer altså utmerket om du har fine klær i garderoben som du ikke får brukt nok, eller om du vil leie et helt spesielt plagg til en stor anledning. Perfekt til bryllup og julebord, tenker jeg! 

  Og du? Til nå samarbeider Fjong med blant annet de norske favorittmerkene byTiMo, Holzweiler og FWSS. Jeg begynner allerede nå å drømme om byTiMos vakre sommerkjoler. Kjolene koster noen tusenlapper, men når vi nå har muligheten til å leie de blir det mulig å variere litt også! 

  Jeg og en venninne dro på innflytningsfest hos Fjong sitt nye kontor i går og da fikk vi en liten titt på noen av plaggene de har. Vakre kjoler hang på veggen og i et glasskap fikk vi se lekre vintagevesker fra blant annet Chanel og Louis Vuitton. Nå er det altså mulig å bruke en lekker designerveske uten å legge en hel månedslønn i det. Gir meg vibber fra Sex and the City, hvor Carries assistent leier vesker fra Bag Borrow or Steal. 

   

 • Skattejakt  Et utmerket shoppingtips til moteglade mennesker og Acne-elskere, er Acne Archive-butikken som ligger på Grünerløkka i Oslo. Denne butikken selger plagg fra tidligere kolleksjoner, klær, sko og tilbehør som du kan være heldig å få til en brøkdel av ordinær pris. 
  Jeg for min del kjøpte basisplagg som jeans og en bomullsgenser, mens en venninne av meg fant en kjole så lekker at alle jenter vil være henne og gutter vil ha henne. Hehe. Så ja, ta turen innom her!    

 • Les mer i arkivet Mars 2017 Februar 2017 Januar 2017
  hits