camillachristensens - Camilla Christensen

GatelangsÅ gå gatelangs i Bergen høres gjerne ikke like flott ut som å sitte på en fortauskafé i Paris eller å strutte seg nedover langs lange handlegater i London. Likevel så er det noe helt spesielt med vestlandets hovedstad som jeg savner når jeg er hjemme i Oslo. På nærmest hvert eneste hjørne er det unike gatekunstmalerier som markerer seg og som det er verdt å få med seg. 

Bruker du litt tid på å se deg rundt kan du derfor bli inspirert av alt fra malerier fra kjente gatekunstnere, fargerike vegger og lys på husvegger.  

 • Dette gjør sex med hjernen din  Hvorfor fungerer det som regel ikke å bare være friends with benefits og hva er det som gjør at vi blir så knyttet til en person vi har sex med - uansett om vi vil eller ikke? 
  Jeg har hørt flere historier om personer jeg kjenner som treffer menn bare for å ha sex, men de har blitt enig seg imellom at så fort en av dem begynner å få følelser for den andre personen - da skal de gi seg. 

  Høres dette trygt ut, eller blir det som et spill hvor du bruker hjertet ditt som innsats? 

  Er det sånn at jenter har lettere for å knytte seg til en person hun har sex med, enn hva en mann har? Jeg spør en kompis om hva han mener om saken, og han svarer at han opplever at jenter både blir mer klengete og masete etter de har begynt å ha sex. 


  Vel, dette må være noen tilfeller med et knippe jenter, tenker jeg. Men hvordan er det egentlig? Blir vi mer knyttet til en person så fort vi har sex med han? For til tross for at sex er noe av det mest naturlige i verden, så er det jo også her du er mest intim og aller mest sårbar. 

  Har du hørt om et hormon som heter Oksytocin? Dette hormonet blir blant annet nevnt i Sex and the City, hvor Carrie Bradshaw skriver om hvordan kvinner knytter seg til en mann hun har sex med. Hormonet blir også kalt for kjærlighet- eller kosehormonet. 

  Kjærlighetshormonet produseres i kroppen hos både menn og kvinner ved orgasme, og fører til at vi får en sterkere følelsesmessig tilknytning til hverandre. 

  Så der har vi det: Det er altså en god grunn til at du blir interessert i en person du har (bra) sex med. 

   

 • Hvordan definerer du forholdet?  Når går vi over fra å være bekjente til å bli venninner - og når er vi eventuelt bestevenninner? Grensen der du går fra å være bekjente til venninner er ikke stor og kanskje litt lettere å definere: For du har vel ikke jentekvelder, går på kino, ut til middag eller på byen med en jente du bare anser som en bekjent? 
  Men når går dere fra å være venninner til bestevenninner da? Er det noe dere må snakke om for å bli enig om at dere er, eller er det helt opp til hver enkelt hvem vi velger som vår beste venn? Jeg tror sistnevnte, men det er jo litt fint at tankene går begge veier også. 

  Så over til noe litt vanskeligere. Menn. 
  La oss tenke oss at du treffer en skikkelig kjekk fyr på byn, Tinder eller på bussen. For hvor treffer vi egentlig menn i dag? Okei, seriøst - vi tenker oss at du treffer denne kjekke mannen på byn. 

  Dere finner fort tonen, prater og danser sammen hele kvelden. (Her kan du selv legge til i historien om du blir med han hjem eller ikke...) 

  Uansett. Denne mannen får nummeret ditt og han legger deg til på Snapchat (for alt skjer jo å Snapchat i dag). Dagen derpå fortsetter dere å prate sammen, dere flørter og du synes det er gøy å ha en samtale med han. Slik fortsetter det de neste tre dagene, så dere avtaler å treffes igjen. Denne gangen på en skikkelig date. 

  Dette går også veldig fint, så dere fortsetter å holde kontakten og treffer hverandre jevnt og trutt videre. 

  Så her kommer da det store spørsmålet inn: Hvordan definerer dere forholdet mellom dere to nå? Og er det sånn at vi egentlig trenger en egen status på hvor vi står? Svarer mitt på sistenevnte spørsmål er JA! Men hvordan? Etter du har truffet en person over lengre tid og dere åpenbart begge to er interessert i hverandre - holder dere da på? 
  Å holde på, er det en status vi trenger å bli enig om - eller faller det bare naturlig? 

  Dette er noe jeg ofte blir usikker på, så jeg tok spørsmålet videre til tre venninner som alle har (perfekte) forhold. 
  Irriterende nok (for meg) var svaret jeg fikk fra alle tre at det var bare noe de visste helt naturlig. De visste at de bare var de to som likte hverandre og fortere enn sving ble de sammen. Hvor lett høres ikke det ut? 

  Jeg tar spørsmålet mitt med meg videre til en kompis jeg har i Bergen, for å få en manns perspektiv på det hele. 
  Han tenker seg godt om før han spør meg om det samme. Når vet vi egentlig om vi holder på? 
  Han forteller meg om tre ulike jenter han treffer og hvordan han behandler alle stort sett på samme måte. De sender meldinger med hverandre daglig, har sex og finner på ulike ting sammen på fritiden. Han har ikke tenkt på om de holder på, men kan det være at alle de tre jentene tenker at de holder på med ham? 

  Akkurat dette gjør meg usikker. I denne Tinder-verden vi lever i i dag ser det ut som at det er lettere enn noen gang å treffe nye folk, men også at det aldri har vært vanskeligere å knytte seg til en bestemt person - fordi vi nærmest er livredd for å gå glipp av en bedre. 

  Dette er grunnen til at jeg blir så usikker og gjerne vil ha definert alt vi er. Jeg har opplevd at jeg har trodd jeg holdt på med en person, venninnene mine trodde vi holdt på og det samme med familien min. Alle utenom han trodde nok at vi holdt på. Det som skjedde var at vi var sammen titt og ofte, men en kveld prøvde jeg å ringe ham uten at han svarte og med et uhell lommeringte han meg tilbake. Jeg svarte, men skjønte fort at han ikke hadde ment å ringe meg. Det jeg hørte i andre enden av telefonen var han og en annen jente. Det var tydlig at de hadde det veldig hyggelig sammen (bra for de), men jeg la fort på, sendte en kort og presis SMS og siden har vi aldri pratet sammen. Hehe. 
  Det er kanskje det vi kaller slutten på et moderne eventyr? 

  Så ja, jeg vil ha forholdet jeg har til personer definert, for at vi alle skal vite hvor vi har hverandre. Det burde gjerne ikke alltid være nødvendig, men i dagens samfunn hvor det er blitt lettere å samle eller slenge personer - mener hvertfall jeg at det tryggeste er å være ærlig og konkret med hverandre. 

  Om du vet at dere holder på, så er du hvertfall sikker på at det bare er dere to som er sammen - og fra å holde på til å bli i et forhold kan veien derfor bli litt tryggere.    

 • Derfor ringer du ham på fylla  Kjære du som legger vekk telefonen din i det du begynner å innta alkohol i kroppen på en fredagskveld - jeg og mange andre skulle nok ønske vi klarte å gjøre det samme.
  Men for noen av oss er det rett og slett lettere sagt enn gjort. For hva er egentlig grunnen til at vi tillater oss selv å legge ut så mye kleint på Snapchat mens vi drikker, at vi lettere snakker om følelser, eller verst av alt: At vi ringer eksen eller crushet? 

  Selv skulle jeg gjerne hatt en person som tok fra meg telefonen i det jeg fikk tak i vinflasken. Jeg har langt fra noe problem med alkohol, men jeg har problem med å holde styr på hva venstehånden gjør med telefonen min, mens høyrehånden holder vinglasset. 
  På Snapchat er jeg ikke veldig gale, men for sikkerhetsskyld går jeg alltid inn for å se MyStoryen min når jeg våkner dagen derpå - bare for å være sikker på at alt er innenfor. 

  Der den skikkelige utfordringen min kommer inn, er om jeg har en ekskjæreste som trenger å få høre at han er en drittsekk eller at jeg er interessert i en person som gjør meg usikker. Da er det 1-2-3 slurk, ring! 
  For når er det egentlig best å få avklart om en person liker deg, om det kan bli noe eller om han faktisk er veldig glad i deg? Vel, ikke vet jeg - men ikke på fylla! 

  I leiligheten jeg bor i sammen med to venninner har vi en egen hashtag for den usikkerheten som kan oppstå når du liker en gutt. Står vi på kjøkkenet og analyserer alt jeg og en gutt har snakket om, og om jeg virker usikker, så kan en av oss bryte ut med å si #18. Rett og slett fordi 18 er antall ganger jeg kan finne på å ringe om jeg drikker vin og tenker på ham. 

  Det høres voldsomt ut og nå må jeg understreke at i mitt tilfelle så skjer ikke dette så ofte, men det har selvfølgelig skjedd. Jeg liker det ikke, men jeg er glad for å vite at det er en grunn for at det skjer og at jeg ikke er alene om å gjøre det. Faktisk er det ganske vanlig og ikke bare hos jenter - men også hos gutter! 
  Jeg har opplevd gutter som ringer alt fra 1 til 30 ganger i beruset tilstand. Og om du da selv er edru hjemme og prøver å sove, så kan det være ganske irriterende og usjarmerende. 

  Men hva er det egentlig som skjer med oss i hjernen og følelsesmessig når vi drikker og hvorfor har vi lettere for å tørre å ta den telefonen mens vi er beruset? Jeg tok med meg spørsmålet videre til overlege og psykiater ved Oslo Universitetssykehus, Ragnar Nesvåg. 

  Han forteller meg om prefrontal cortex, som dekker den fremste delen av hjernen. Denne delen reagerer lett på akutt rus, som for eksempel alkohol, og gjør at vi mennesker blir mindre streng med oss selv og handler mer på impulser. 

  Dette kan være en grunn til at vi lettere tar kontakt med personer vi liker, men også at vi tar kontakt med en person vi av en grunn ikke er så begeistret for. 

  Nesvåg avslutter med å si at dette er en utfordring mange kjenner til og sier at telefonen nesten burde ha en promilleknapp som kan stoppe oss. 

  Jeg er enig - og det tror jeg det er flere som er! 


   

 • Sukkerfri kjærlighet  I dag vokser jenter opp i et samfunn hvor vi lærer å ta vare på oss selv, uten å måtte være avhengig av en mann. Vi kan få en utdannelse og en jobb hvor vi tjener penger til å klare oss selv, i tillegg til at vi er mer selvstendige og klar i hva vi vil i livet og hvem vi vil dele det med. 

  At vi kvinner har blitt mer selvstendig enn hva vi var vært tidligere, har det ført til at vi har minsket forventningene vi stiller til menn? Har vi en innstilling om at vi ikke har noe behov for en mann og gjør dette at vi kan behandle menn som veskebærere? 
  I ordet veskebærer tenker jeg på en mann som vi nesten har litt mangel på respekt for, så vi lar han gå rundt med noe så feminint som vesken vår. Vi tar han litt for gitt og tenker at vi kan behandle han akkurat som vi ønsker, for vi klarer oss tross alt uten han også. 

  Så at vi kvinner fremstår som sterkere og mer selvstendig, hvordan reagerer menn på det? Jeg tenker om vi brøyter oss frem, tar mannen kanskje et steg tilbake og lar oss styre showet? Men hva fører det til? Vil romantikken dø ut og vil vi finne oss i at kjærligheten, på lik linje som godteri og brus, også blir sukkerfri? 

  Jeg skal si det som det er: Jeg gjør ikke alt riktig og det hender at faktisk jeg også er grunnen til at et forhold ikke har fungert. (Hehe). Jeg vet at det er så lett å gi skylden over på en mann, uten å helt se det fra hans perspektiv også. For gjør jeg noe gale? Vel, ja, av og til - eller kanskje litt ofte.  

  Jeg tror behovet mitt for å være selvstendig og at jeg vil trives i mitt eget selskap, samtidig som jeg er redd for å være avhengig av en kjæreste eller at jeg ikke er komfortabel med å være sårbar kan ha ødelagt litt for meg.  

  For med en gang jeg treffer en ny person er jeg litt skeptisk. Selv om jeg kan være kjempeinteressert er det noe som holder meg tilbake. Mens jeg kan være så heldig at jeg får så mye oppmerksomhet jeg bare ønsker og de fineste meldingene, så er det noe som skurrer i kroppen min og gjør at jeg ikke klarer å flørte tilbake. 

  Han kan være så snill han bare vil, så snill at venninnene mine blir misunnelig, men glad på mine vegne - men likevel tenker jeg at noe er gale med han. For har det blitt sånn at vi tror det er noe gale med alle menn og at vi rett og slett aldri kan bli helt fornøyd? 

  Kan de være for snill, for slem, gi for mye oppmerksomhet eller for lite oppmerksomhet? Er de for romantisk, eller det vi da kaller klissete - eller blir de for uromantisk? Når blir vi egentlig fornøyd og hvordan vil vi egentlig at en mann skal være? 

  Jeg heier på alle kvinner og menn - og jeg er så glad for at jenter i dag vokser opp til å bli sterke og selvstendige mennesker. Men når det kommer til kjærlighet så vil hvert fall jeg lære meg å slappe litt mer av og våge å være mer sårbar - for det er jo tross alt sånn jeg slipper en person innpå meg. 

  Jeg vil la en person vise at han vil ha meg og la han gjøre en innsats for det, samtidig som jeg passer på å nyte det, men også gi igjen. Jeg vil lære meg å ikke tvile så mye. 

  Jeg vil fortsatt ha brusen min sukkerfri, men når det kommer til kjærlighet må det være greit med sukker - for romantikken må vi aldri la forsvinne.    

 • Den skandinaviske stilen  Den er chic og minimalistisk - den skandinaviske stilen har fått stor oppmerksomhet i det internasjonale motebildet de siste årene og dette har moteekspert, stilikon og stylist Pernille Teisbæk brukt til sin fordel. I boken Dress Scandinavian forteller og tipser den vakre dansken om sin egen stil og hvordan du kan få en chic og less is more skandinavisk stil. 

  Perfekt lesing i sengen en søndagsmorgen!
  Ha en fin dag!♥

   

 • Hello there Lena Dunham!  Bli med Vogue hjem til det fargerike hjemmet til Girls-stjernen og Not that kind of girl-forfatteren, Lena Dunham. 


   

 • En kvinnes mest brukte løgn?  No, it doesn't hurt...!    

 • Skoen du må ha denne sesongen  Legg høye og ubehagelige stiletthæler på hyllen. Denne våren har nemlig den lille hælen, såkalt kitten heel, gjort et knallsterkt comeback i motebildet. 

  Den lille hælen har blitt vist hos store motehus som Dior og Valentino, og får selvfølgelig også pryde butikkhyllene hos store kjeder som Zara og H&M. 

  Vårens trendsko kan du bruke uten å slite ut føttene dine og du finner de i flere varianter med strikk bak, i ulike materialer og farger. Disse jeg har på meg i dag fikk jeg for slikk og ingenting på Zara og jeg kan gå ute iført de uten å få vondt. 

   

 • Stylingtips: Vårvri på jeansen  Er det noe som kommer igjen vår etter vår, så er det blomsterprintet. Og det med god grunn - for hva oser vel mer av vårvibber enn blomster i friske farger?   For å gi den enkle jeansen en liten vri bruker jeg et silkesjal rundt beltekanten. Det holder ikke like godt som et belte, men er et mer spenstig alternativ som gjør mye ut av seg. Silkesjalet jeg bruker er fra Gucci og fylt med blomster over det hele. Det gir friske farger og piffer opp selv et enkelt (og kanskje litt kjedelig) antrekk. 

  Gucci Flora    

 • Dagens fineste motenyhet  Først har vi redaktør for amerikanske Vogue, Anna Wintour - som anses å være motebransjens mektigste person. Så har vi Franca Sozziani, som døde 22.desember 2016, men som er et ikon i motebransjen. Hun var redaktør for italienske Vogue og var en beintøff kvinne som i løpet av karrieren sin tok opp tabubelagte temaer som vold, vekt, plastisk kirugi, rasisme og handikapp. 

  To hardtarbeidende, tøffe, vakre og sterke kvinner som har gjort stor suksess i motebransjen. Smak litt på den, så tenker du kanskje at disse to kvinnene ikke kan få annet enn utrolig vakre barn. Wintour har datteren Bee Shaffer og Sozziani har sønnen Francesco Carrozzini. 

  De er begge vakre som få og i dag kunne en talsperson for Vogue bekrefte at de to er forlovet. 
  Bare se det vakre paret: 

  L.O.V.E

  Her er Anna Wintour sammen med datteren Bee Shaffer, på The Met Ball i 2016.    

 • Dette skjedde da jeg bare brukte Sex and the City-sitater på Tinder  ...For hvem er seg selv på Tinder uansett. 

  Inspirert av Harpers Bazaar-journalist Carina Hsieh, tok jeg utfordringen om å snakke til gutter jeg matcher med på Tinder, ved bare å bruke sitater fra TV-serien Sex and the City. 

  Jeg ville finne ut hva gutter i Oslo synes om de litt spesielle meldingene jeg skrev, om de skjønte at det var fra den populære TV-serien og om dette er en måte jeg kan finne den store kjærligheten på. Neida, dropp den siste der. hehe! 

  Resultatet ble litt blandet. Noen gutter likte nok de litt sprudlende og halvsprø meldingene, mens andre mest sannsynlig tenke jeg var sprø og fjernet matchen med meg. 

  Ingen gutter kom til skade under dette eksperimentet. 

  Så hva synes gutter om å få noe annet enn en "Hei" eller "Hva gjør du på"-melding på Tinder? Her er meldingene jeg fikk: 

   

  Person 1: 
   


   

  Person 2: 

     Person 3:   Person 4: 
  Person 5: 

   

   

 • En dans mellom sannhet og bedrag  Den kanadiske kunstneren Sandra Chevrier, kjent for sine kreative kunstverk ved bruk av blyant, maling og tegneseriemotiver - lar kunsten møte mote utenfor bilderammen.
  Hun har blitt kjent og populær blant mange for sine lekne portretter av kvinnehoder eller kropper som er dekket til av tegneserier som Superman og Batman, og bildene som får pryde veggene i mange hjem verden over - har Chevrier også gjort det mulig for oss å bære på kroppen. Og det til stor suksess: Jakkene hennes i denim eller skinn har nemlig blitt en favoritt hos blant annet superstjernen Rihanna og motefavoritten Chiara Ferragni. 

  Se noen av de lekre skinnjakkene her:
   

   

   

 • Det beste     Og med det ønsker jeg dere en god start på den nye uken ♥

 • Helgens festantrekk  It's a party over here! 
  Lørdagen brukte jeg hos en venninne hvor samboeren fylte 30 år! Vi drakk champagne, drinker og pratet i flere timer - så kvelden var helt perfekt. 

  For anledningen gikk jeg for et antrekk som så ut som jeg kunne komme rett fra kontoret, men med en liten tvist! Skjorten med vide ermer hadde jeg halvveis i buksen og under buksene hadde jeg en nettingstrømpebukse som kom frem mellom buksekanten og pumpsene. 

  Håper helgen deres var fantastisk!! xx 

      

 • Cool cat  Kledd i lag-på-lag og med flate sko - det skjer ikke ofte, men når jeg først gjør det føler jeg meg veldig kul og komfortabel. Sneakersene mine ser sjeldent dagslys, men kombinert med en lekker nettingstrømpebukse synes jeg det blir skikkelig kult! Navy blå og svart er også en miks jeg er blitt veldig glad i det siste året og jeg digger at det nå er blitt så varmt at jeg kan bruke blazeren uten jakke over!    

 • Memes for moteelskeren  Selv det italienske motehuset Gucci, har fått med seg at morsomme memes har tatt over Facebook-feeden hos folk flest. Det har de brukt til sin fordel og nå deler de sine egne Gucci-memes som vil falle godt i smak hos moteelskere! 
   

 • Fat cunt  Den fantastiske, norske kunstneren Bjarne Melgaard, har vendt snuten tilbake til Norge og åpnet i går utstillingen Sugar Amnesia på Rod Bianco Gallery i Oslo. 
  Jeg og en venninne dro på åpningen av den høyst aktuelle, kreative og dystre utstillingen. Tegninger i kjent Melgaard-stil av menn med peniser, ølmage og tekst som fat cunt gikk igjen, tegninger av homofile og jenter som tar på hverandre eller seg selv. 
  Andre del av utstillingen ser ut som en skog hvor Melgaard har lagt frem små dukker kledd i miniatyrversjoner av plagg han selv har designet. Dukkene ligger i bark på bakken, mens flere tar seg selv rundt kjønnsorganet. 

  En utstilling som er vel verdt en tur innom!    
   

 • Evig fargesirkus  Kunstneren Takashi Murakami byr på kunst som oser av japanake vibber med utstillingen Murakami by Murakami på Astrup Fearnley.

  Et evig fargesirkus med bilder som er inspirert av japansk popkultur, kultur og religion. Her skjer det noe over alt! 
  Hodeskallene som fremstilles på en morsom måte ved bruk av sterke farger og glitter, er et symbol på liv og død. Dette symbolet går igjen i flere av bildene i utstillingen. 

   


      

 • Marie Antionette anno 2017  Marie Antionette holdt i sin tid til i Frankrike, nærmere bestemt på slottet Versailles like utenfor Paris. Til tross for at Antionette var lite populær hos det franske folket da hun kom med utsagnet Why don't they eat cake, mens franskmennene sultet og hun selv levde en overdådig livsstil. Selv om makten og luksusen gikk i hodet på henne har hun blitt et ikon den dag i dag - og det kan se ut som at Marie Antionette har vært en del av inspirasjonen til det italienske motehuset Fendi, da de lagde sin kampanje for våren og sommeren 2017. Søte pasteller, kaker og teselskap er en del av det vi får se. 
  I kampanjen er supermodellsøstrene Gigi og Bella Hadid brukt og bildene er tatt av ingen andre enn den berømte moteskaperen Karl Lagerfeld. 


   

   
   

 • Kiss winter goodbye  Dagene blir lenge og lysere, på bakken og trærne ser vi tegn til knopper og blomster og temperaturen stiger betraktelig. Våren er på vei og det merker jeg på hele kroppen. 
  Inne startet jeg våren for lengst og den beste måten jeg gjør det på er ved å bruke farger og friske blomster. I en bruktbutikk på Grünerløkka fant jeg en gammel rosa vase med blomstermønster, som jeg fikk for slikk og ingenting. Den har jeg på nattbordet med friske blomster, som er det første blikket mitt møter på morgenkvisten. Det hjelper godt på humøret!    

 • Mer kjærlighet  På engelsk more love eller på fransk plus d'amour. 
  Sesongens it-t-skjorte skal være med tekst eller logo på - og jeg har funnet min favoritt!   Denne t-skjorten heier frem kjærlighet og jeg fikk den for slikk og ingenting hos F5. T-skjorten er signert det skandinaviske motemerket Armoire d'homme. Merket ble etablert i København i 2012 av nordmannen Kjetil Aas. Sjelen til merket satser på gode, anveldelige og tidløse plagg. Denne t-skjorten er fra herrekolleksjonen, men frem til den dagen jeg får en skikelig kul kjæreste som stikker av med den - så bruker jeg den flittig selv. Materialet er 100 prosent organisk bomull og føles så bra på kroppen! 

  Jeg heier på gode materialer og skandinavisk design! 

 • And I want it now!  Jeg heier våren frem med en ny vårjakke fra Line of Oslo. Den lyserosa fargen lyser opp dagene som fortsatt er litt gråe og i tillegg er den en av sesongens heteste farger. Denne kommer jeg til å bruke mye og gjerne med en rød topp under - for en fargekombinasjon som står sterkt i motebildet denne våren. 
  På ryggen har jeg teksten PEACE & LOVE NOW. Fred og kjærlighet er det fineste jeg vet om, så det passer perfekt!    

 • Think pink  Ingen andre enn den legendariske motedesigneren, Karl Lagerfeld, kom en gang med utsagnet Think pink, but don't wear it. 
  En kommentar jeg tror han svelger denne sesongen. Rosa er nemlig en av de heteste fargene i motebildet og etter å ha kledd Lily-Rose Depp i en helt rosa ballkjole under finalen av Chanel haute couture-visning i Paris tidligere i år - så tror jeg Karl Lagerfeld sier seg enig. 

  Selv er det godt mulig jeg har sagt at jeg aldri mer skal eie en hettegenser, men det er ord jeg må svelge nå. Hettegenseren har fått en sentral plass i dagens motebilde og jeg har funnet meg en rosa favoritt som skriker girl power. 


   

 • GRL PWR  Det siste året har vært et sterkt år for kvinnen. Vi har vært vitne til Hillary Clinton som kjempet om å bli USAs første kvinnelige president, Maria Grazia Chiuri som ble det legendariske motehuset Diors første kvinnelige sjefdesigner og motebransjen som har vært preget av flere store designere som har brukt feminisme som inspirasjon i kolleksjonene sine. 

  Motebransjen har gjort en solid jobb for å sette feminisme i fokus, men det er fortsatt mye som gjenstår å gjøre og en viktig grunn til at det den dag i dag også er viktig med en egen kvinnedag. ​


   

  I 2017 er det fortsatt kvinner som blir utsatt for seksuelltrakassering både på jobb og fritid. Jeg har selv opplevd å grue meg til å gå på jobb, fordi jeg på den tiden jobbet med en mann som kom med krenkende kommentarer som gikk på at jeg var kvinne og jeg ble blant annet bedt om å suge han på kontoret. 
  Jeg synes ikke slik oppførsel er greit i det hele tatt, men likevel syntes jeg det var veldig vanskelig å gjøre noe med da det stod på som verst. 

  Noe som provoserer meg i dag er uvitende og naive russegutter som står god for russesanger som objektifiserer jenter i tekstene sine ved å bruke krenkende setninger om å danse som horer, sjenke de fulle og å komme de i ansiktet.
  Sangene som ifølge russen og låtskriverne bare er ment som ufarlig og gøy musikk, er med på å skape en holdning som ikke burde være godtatt i dagens samfunn. 
  Nærmest hver uke tar jeg meg selv i å bli irritert over at menn plystrer og kommer med krenkende kommentarer mens de kjører forbi meg på gaten, at en fremmed gutt kan begynne å klå meg på rumpen på byen og at jeg blir kalt for en luremus fordi jeg ikke har lyst til å bli med en gutt hjem fra byen. 

  USA fikk dessverre ikke sin første kvinnelige president i år. Istedenfor fikk de en mann som spøker om mensen, kommer med utsagn som grab them by the pussy og som ikke ønsker at kvinner skal ha rett til selvbestemt abort. 

  Det er et fakum at det fortsatt i dag er kvinner som daglig opplever å bli trakassert og vold. Mange menn trenger å få en realitetssjekk på kvinnesynet sitt og minoritetskampen må vi alle være med på å kjempe. 

  Og jenter: Vi må slutte å kalle hverandre for hore, slut og bitch. Vi må gi oss med stygge blikk, baksnakking og å dolke hverandre i ryggen. 

  Om vi hjelper hverandre, støtter hverandre og heier hverandre frem kan nemlig helt fantastiske ting skje! 
  For vi har så utrolig mye bra å komme meg og jeg tror vi alle er mye bedre enn hva vi selv ser. 

   
   

  You go girl! 

  Gratulerer med kvinnedagen! 

 • Moteukens fineste location  Louis Vuitton avsluttet tirsdag Paris Fashion Week med å invitere til en helt spektakulær visning på ingen andre steder enn den vakre Louvre-pyramiden.

  I hjertet av den franske hovedstaden ble publikum invitert inn under det store glasstaket, hvor til tross for de vakreste omgivelsene vi kan forestille oss, fikk kolleksjonen til sjefdesigner for Louis Vuitton, Nicolas Ghesquiere, mest oppmerksomhet. 

  Mellom vakre skulpturer gikk vakre modeller i eksklusive antrekk signert Louis Vuitton for høsten og vinteren 2017/18. Et plagg som var i fokus gjennom hele visningen, var ytterjakken. Vi fikk se lange kåper og jakker i skinn, frakker med et bredt belte rundt midjen og pelsjakker i ulike lengder, farger og mønster. 

  Trykk på bildene for å se videoer fra Louis Vuitton AW17 location, Louvre. 

  BRDtNMPDEjf


   
 • I'm off to space  Om det så er på en egen flyplass, på et supermarked eller på gatefest på Cuba - Karl Lagerfeld og Chanel overrasker oss alltid med sine spektakulære visninger.
  Kolleksjonen som ble vist tirsdag under Paris Fashion Week var intet unntak.

  I anledning Chanel AW17 inviterte Lagerfeld til moteukens største visning og tok med publikum på en helt unik reise. 
  Dagens visning ble igjen holdt på vakre Grand Palais, hvor en stor rakett var plassert midt i lokalet under det store glasstaket. 


  Modellene var stylet med stort hår med hårbånd, glittersko med Chanel-logoen på siden, kjoler og kåper i metalliske stoffer, hvite culotter og kåper, bukser og skjørt med glitter og i svarte og hvite ruter. 

  Visningen eller motesirkuset - kall det hva du vil, ble avsluttet med Karl Lagerfeld og resten av modellene på catwalken, med 10 sekunders nedtelling til sangen Rocket Man av Elton John - før oppskytningen av den store Chanel-raketten. 

  Publikum ble som vanlig blåst av banen - og det med god grunn. 

  Trykk på bildet for å se video


   

 • Paris Fashion Week  Den franske motemetropolen Paris har bydd på en helg med solid mote. Fredag fikk vi blant annet se Lowew og Christian Dior og på lørdag var det endelig Haider Ackermann, svenske Acne Studios, gallakjolefavoritten Elie Saab og Vivienne Westwood sin tur. 
  Paris Fashion Week fortsetter og bare søndag viste store motehus som Balenciaga, Celine og Valentino sine AW17 kolleksjoner. 

  Balenciaga AW17
  Hos Balenciaga fikk vi i søndag se at det er fullt mulig å kle seg kult, men samtidig varmt i høst og vinter. Ytterjakken var i fokus, men denne gangen med en ny tvist. Ruter, dyremønster og ensfarget, fikk vi se den lange kåpen festet sammen over den ene skulderen. En ny og spennende stylingmåte som jeg gleder meg til å se mer av til høsten!   Celine 

  Når det kommer til Celine gjentar jeg meg selv igjen og igjen. Celine er et svar på kvinners motebønn. Det er anvendelig, komfortabelt, sexy og feminint. Løse dressbukser, oversize frakker, skjorter, store vesker og feminine kjoler. JA-JA-JAAAA! Dette er en kolleksjon som tar vare på kvinner og som passer perfekt for hun som alltid er på farten. 

  Valentino

  Drømmer blir virkelig hver gang Valentino og sjefdesigner Pierpaolo Piccioli sender modeller i nye kjoler nedover catwalken. Det er drømmekjoler vi ikke ser lignende til hos noen andre motehus. Kjoler vi enkelt kjenner igjen på den røde løperen og som vi aldri får nok av. I høst- og vinterkolleksjonen fra Valentino 2017 står kjolene fortsatt sterkt i fokus. Vi fikk se lange og moderne kjoler, i ulike mønster og farger. Denne gangen viste Valentino at kjolene er kunst og ikke minst hvor moderne de er. Mer Valentino-kjoler, takk! Jeg får aldri nok. 
   

  Nå er det bare to dager igjen av den franske moteuken. Mandag kan vi nyte morgenkaffen til Stella McCartney-visningen (Det skal iallfall jeg!). Utover mandagen kan vi glede oss til blant annet Giambattista Valli, Hermés, APC og Alexander McQueen og på tirsdag får vi endelig se Chanel, Miu Miu og Louis Vuitton, pluss selvfølgelig mange mange flere. Her er det bare til å nyte noe av det beste fransk mote har å by på! 

 • Sexy og komfortabel  Er du noen gang i tvil om hvordan du kan kle deg sexy og feminint, samtidig som det er komfortabelt? 

  Det skjer meg titt og ofte. Det er ingenting jeg misliker mer enn å kle meg i klær som ikke sitter godt på kroppen og som får meg til å føle meg skikkelig ukomfortabel. Da presterer jeg ikke like bra som jeg ønsker, jeg blir i litt dårligere humør og jeg har det ikke like gøy som jeg normalt ville hatt det. Jeg tror ikke jeg er alene om å føle det sånn. 

  I slike situasjoner er det én ting jeg sverger til. Jeg vender blikket til franske kvinner og suger til meg alt av inspirasjon, tips og triks. Parisiennene er nemlig eksperter når det kommer til en effortless, chic, komfortabel og sexy stil. 

  En fransk designer som er selve definisjonen på den franske kvinnens stil er Isabel Marant. Kjent for feminine og bohemske bluser, korte skjørt og kjoler med rysjer, lin og snøringer, skinny jeans og kåper med en uanstrengt og oversize silhuett. 

  Og vårens beste motenyhet i Norge: Favorittdesigneren Isabel Marant åpner butikk i Oslo!

  Torsdag holdt Marant sin AW17-visning under Paris Fashion Week. Igjen fikk vi se skinny jeans med lavt liv, lårhøye støvletter, gode jakker, metalliske elementer og mange nye bohemske kjoler! 

  Vi fikk også se modellene, som blant annet Gigi Hadid, kledd i sandaler med sokker oppi. Det er en av mine favorittstylinger - så jeg er så glad for å se at den får leve videre på en fransk og chic måte! 


   

 • Fransk chic romantikk  På dag to av Paris Fashion Week var det erkefranske Lanvin sin tur til å sine sin kolleksjon for høsten og vinteren 2017/18. Til tross for at mange Lanvin-fans savnet den tidligere sjefdesigneren Alber Elbaz, leverte Bouchra Jarrar en knallsterk kolleksjon. Dette er den kvinnelige sjefdesignerens andre kolleksjon for det franske motehuset. 

  Fargepaletten på kolleksjonen for AW17 gikk fra hvitt og pudderrosa til midnattsblå og svart. Vi fikk se skjørt av tyll, blondetopper, rysjer, plissé, fuskepels, lakk, gallakjoler og anveldelige drakter av jakke og bukse perfekt for en working woman. 

  Kolleksjonen var chic, den var sexy, dramatisk, anveldelig og romantisk. Den var fransk. 

  De fleste modellene hadde på seg lave sko og min favorittdetalj fra visningen var nettingstrømpebuksene som ble brukt under bukser, skjørt og kjoler. Denne trenden har vi sett mye til den siste sesongen og jeg er så glad for at den fortsetter. Det er en så kul og sexy detalj som jeg er blitt skikkelig fan av!


   
  Kåpedrøm!    

 • Les mer i arkivet Juni 2017 Mai 2017 April 2017

  Kategorier


  Blogg

  Arkiv


  Juni 2017 Mai 2017 April 2017 Mars 2017 Februar 2017 Januar 2017 Desember 2016 November 2016 Oktober 2016 September 2016 August 2016 Juli 2016 Juni 2016 Mai 2016 April 2016 Mars 2016 Februar 2016 Januar 2016 Desember 2015 November 2015 Oktober 2015 September 2015 August 2015 Juli 2015 Juni 2015 Mai 2015 April 2015

  Siste innlegg  Design


  bilde Ina Anjuta bilde

  Annonse  hits