camillachristensens - Camilla Christensen

Louis Vuitton Sac A PlatEn ny vintageveske har flyttet inn hos meg, og denne gangen ble det monogram-vesken Sac A Plat fra Louis Vuitton. Denne er fra 1994, altså 21 år, og jeg håper og tror den blir med meg i mange år fremover. Med sitt tidløse og anvendelige design ser jeg ingen grunn til at den ikke skal kunne det heller. 

Størrelsen er nemlig helt perfekt for meg som alltid drar meg meg alt for mye ut. Sminkevesken, solbriller, paraplyen, lommeboken og telefonen er det god plass til. I tillegg til Macbooken, magasiner og skrivebøker, som jeg ofte har med meg når jeg skal på skolen eller jobb. 

I går reiste jeg fra Oslo til Bergen, og da fikk vesken vist at den egner seg perfekt til håndbagasjen også. Jeg ser ingen grunn til at jeg ikke skal kunne klappe meg selv på skulderen for en fornuftig veskeinvestering!  

 • Materialistisk kjærlighet(sorg)

  Jeg skal ikke begynne å sette fingeren på at noen er mye mer fordomsfulle enn andre, for jeg tror vi alle kan ha litt lett for å dra forhastede konklusjoner iblant. Med min moteinteresse har jeg tiltrukket noen gutter, men kanskje skremt bort enda flere. 
  Kommentarer som "Er du dyr i drift du?" får jeg høre titt og ofte. Samtidig har jeg opplevd at enkelte tror at moteinteressen gjør at jeg kan kjøpes lykkelig, noe jeg ikke tror noen kan. 
  Men selvsagt: Hadde det ikke vært for gutter som har dummet seg ut (les: ekskjærester)... Så hadde ikke jeg brukt kashmire skjerf fra Mulberry som pledd og venninnene til lillesøsten min hadde ikke hatt Karl Lagerfeld klær i garderoben. 
  Så takk? Neida. Joda. 

  Heldigvis kjenner vi oss selv bedre enn noen andre, og de fleste av oss vet nok hvilken verdier i livet som står aller sterkest. 
  Jeg skal ikke legge skjul på at materialistiske ting betyr mye for meg, og jeg bruker mye energi, tid, penger og plass på nye garderobeskatter og ønsker. Likevel er det langt fra det viktigste for meg. Det finnes ikke en eneste designerveske eller sko som kan erstatte noen som helst i familien min eller av vennene mine.

  Selv om mennesker alltid kommer først hos meg, så har jeg en enorm interesse for mote, og det synes jeg at jeg skal få ha - uten å måtte forsvare meg for noen som helst. Kvalitet, eksklusivitet og design betyr mye for meg, og der noen gjerne bare ser en sko - ser jeg et kunstverk. Og det er jeg glad for! 

  Jeg har gjort en del gode og ikke fullt så gode luksuskjøp gjennom livet, men et av mine beste må ha vært Rockstud pumpsene fra Valentino, som jeg kjøpte tidlig på våren i 2015. Disse har en stiv pris på rundt syv tusen kroner, så jeg sparte lenge og tenkte jeg godt om før jeg en dag nærmest løp til byen for å dra kortet og sikre meg drømmeskoene. 

  På den tiden bodde jeg i Bergen, som er kjent for både dårlig vær og brostein.
  På grunn at det fikk pumpsene ligge i esken hele tiden, utenom ved et tilfelle hvor jeg og en venninne dro ut for et glass vin. I esken lå de helt til august. Jeg fylte 20 år den 7.august det året og tre dager senere skulle jeg og en venninne dra sammen til Paris. 

  Planen var egentlig at pumpsene skulle bli liggende i esken helt til Paris-turen, men siden jeg likevel bare skulle være hjemme på 20-årsdagen min, fant jeg ut at de ville passe perfekt. Mamma hadde nemlig ordnet til en skikkelig fin champagnefest for meg, med alt fra hennes venninner, til mine venner og familie. 

  I løpet av kvelden tok jeg av meg skoene og morgenen etter så de ut som dette:  Jeg skal ikke late som at jeg bare tenkte "pytt-pytt, det er bare sko" i begynnelsen, for de første minuttene inneholdt en blanding av hysterisk grining, stygge ord, sinne og en telefonsamtale til noen som jobbet med disse skoene. Til ingen nytte, selvfølgelig. 

  Skoene, det som for meg var drømmeskoene var blitt klippet opp. Faktisk på fire ulike steder, to skinnreimer på hver av skoene. 
  Motehjertet mitt knuste litt, men samtidig var det mest det at jeg visste en person jeg bryr meg om hadde gjort det mot meg, som var det verste. 

  Jeg følte meg skikkelig sviktet og trakket på. For tenk at det finnes personer som har så lite respekt for andres eiendeler, så de tillater seg selv å gjøre noe sånt. 

  De første månedene, og kanskje litt fortsatt, var jeg skikkelig bitter og lei meg. 

  Skoene fikk aldri bli med til Paris og de har enda ikke vært der. De måtte til skomakeren og jeg betalte nesten 800kr for å få limt noen brune skinnbiter under skinnreimene. Det ser ikke veldig fint ut og jeg kan egentlig ikke bruke de, fordi skinnbitene presser vondt inn i foten min. Men skoene ligger fortsatt i esken sin i garderoben min og av og til når jeg er hjemme hos meg selv eller venninner får de komme frem. 

  Jeg vet godt at jeg har rett til å fortsatt være skikkelig sur og forlange at den personen som klippet de opp erstatter de, men med tiden har jeg lært meg å se på hele situasjonen litt annerledes. Jeg er fortsatt såret over at den personen kunne gjøre noe sånn mot meg, men det er ikke lengre det jeg tenker mest på. 
  Nå tenker jeg: Herregud, så heldig jeg er! Jeg ville aldri gjort noe sånn mot noen, men jeg er glad for at jeg kan se forbi den materialistiske lykken og heller tenke at "Jaja, så var det faktisk bare sko". 

  Mest av alt er jeg takknemlig for hvor godt jeg har det med meg selv. Selv om jeg kanskje fortsatt er litt bitter og lei meg, så har jeg det heldigvis bedre med meg selv enn at jeg noen gang ville blitt så sjalu at jeg hadde klippet opp noen sko eller gjort noen noe annet vondt. 

  Før dette skjedde ble jeg skikkelig glad og materialistisk lykkelig av disse skoene, men nå minner de meg heller på at materialistiske ting ikke er det viktigste i livet. 

 • Crisp white shirt  Er det et plagg du finner mange av i klesskapet mitt, så er det den hvite skjorten. Jeg er alltid på jakt etter nye varianter og spesielt rundt salgstider som sensommeren og de første vintermånedene, leter jeg meg frem fine skjorter til en mye billigere penge. 

  Denne gangen var det ikke et salgskupp jeg kom over, men en skikkelig lekker skjorte fra Totême som er verdt hver krone. Den er av hundre prosent bomull og i A-fasong. 


   

 • Something beautiful  Vakre omgivelser, og da spesielt fine blomsterbutikker, går aldri forbi meg udokumentert. Denne vakre butikken, med de fineste blantene ligger like ved leiligheten min, så på lørdag startet jeg dagen her like etter morgenkaffen. Jeg skulle i et besøk så jeg ville ha med meg en fin bukett. Resultatet ble en lekker høstbukett med rosa nelliker, brudeslør og strå som sprayet lysere.    

 • Speil, speil  På rommet mitt har jeg et stort garderobeskap med dører i speil, så etter jeg flyttet er det ingen tvil om at jeg er blitt (mer) vant til å speile meg enn hva jeg var tidligere. Jeg vet ikke helt hvor sunt det er, men det er hvert fall veldig gøy. I går var jeg på kino med en venninne for å se filmen Café Society av Woody Allen, som var en helt nydelig film, jeg gjerne ser ti ganger til! 

  Før filmen hadde vi et glass vin og litt jentesnakk hos meg, men før besøket mitt kom hadde jeg og favorittskoene mine fra Valentino fem minutter alene i speilet. haha! 

  Buksen er en favoritt fra byTiMo, og den er virkelig like behagelig som den er fin.
   

 • Miks: Mønster, farger og tekstiler  Det skjer ofte at jeg planlegger antrekkene mine om kvelden dagen før, men like så ofte står jeg opp uten en anelse om hva jeg kommer til å kle på meg. Da er det alltid (med unntak av når jeg har veldig dårlig tid) like gøy å åpne klesskapet for å se hvilken plagg som kaprer oppmerksomheten min. I dag endte jeg med en lakkskjørt jeg kjøpte for noen uker siden, men som fortsatt lå i en skuff med merkelappen på. Lakk står sterkt denne sesongen og den korte lengden gir meg vibber av 60-tallet. For at jeg ikke skulle se vulgær ut i dette lakkskjørtet valgte jeg å ta på meg en skrikkegenser over. Den lyseblå genseren fra Acne ga også litt friske farger til, og mer farger og mønster ble det fra vesken fra Gucci og leopardkåpen fra Malene Birger. 

   

 • Eventyrlig høst  Motebransjen ligger alltid to sesonger foran, så mens vi den siste måneden har sett designere og store motehus vise sine kolleksjoner for våren og sommeren 2017, er vi inne i høst 2016 sesongen.
  Derfor mimrer jeg litt tilbake til den kolleksjonen jeg husker best fra moteuken i Milano i vinter: Dolce & Gabbana aw16. Den italienske designerduoen viste en kolleksjon av glitrende kjoler som virkelig kan lyse opp mørke høst- og vinterkvelder. For ikke å snakke om at du med paljetter blir festens midtpunkt!

  Nå er det bare for festsesongen å starte! 


   


   

   

 • Høsttilbehøret  En hvit kåpe med korte armer er ikke noe problem med noen lange skinnhansker til. Disse fra Mulberry var et skikkelig salgskupp jeg gjorde i vinter og den blå fargen satt prikken over i-en på dagens antrekk. En kopp kaffe er også et helt perfekt tilbehør når det er kjølig ute.    

 • Room Details  Det er ikke mer enn to uker siden jeg flyttet, men takket være en helt fantastisk venninne kom jeg med på Ikea og fikk med meg alt fra seng, bord og lampe hjem. Leiligheten begynner derfor å ta form, og selv om jeg ikke er helt i mål enda, så har jeg begynt å få inn flere detaljer med min egen stil. Jeg er dessverre flinkere til å se for meg hvordan jeg vil ha det, enn hva jeg er til å faktisk fullføre det. Det eneste jeg visste helt sikkert var at jeg ville ha innslag av både grønne og blå detaljer. Det grønne fikk jeg i planter og et lite bord, og det blå er til nå bare på en lampeskjerm, men jeg har gardiner og pynteputer som jeg venter på. Det neste nå blir å finne en rosa stol, et gulvteppe og et pyntebort. Det er lettere sagt enn gjort, men jeg holder øynene åpne! Til nå har jeg hvertfall noen detaljer jeg er veldig fornøyd med, så nå gleder jeg meg til fortsettelsen! 
   

 • Le weekend  Hælene er byttet ut med noen skikkelig gode strikkesokker og champagnen med en kopp te, et glass Pepsi max og en hamburger. For bare å nevne noe. Duftlyset er tent og håret satt opp i en "messy bun": Nå er det rett og slett helt søndag. Men helgen har vært helt fantastisk og før jeg legger meg ned med en jentefilm jeg har sett minst 20 ganger tidligere, vil jeg mimre tilbake til fredag og lørdagen hvor jeg hadde mamma og lillesøster på besøk fra Bergen. Vi har vært på museum, på shopping og besøkt to fine restautanter for fantastiske mat- og vinopplevelser. 

  De hadde også med seg høstgarderoben min til Oslo, så nå har jeg fylt klesskapet opp meg alt fra skinnbukser og ankelstøvletter, til pelsjakker og julekjoler. 

  Håper helgen har vært fin!! xx 


   

 • A fiction  Det er vel ikke til å legge skjul på at jeg er veldig glad i kunstutstillinger, og når museer byr på art night, med både drinker og musikk: Da er jeg ikke vanskelig å be. I går besøkte jeg Astrup Fearnley for å se utstillingen Los Angeles - A Fiction, som viser den mørke siden av LA, med forskjeller blant ulike raser og klasser. Absolutt en utstilling du bør besøke om du er i Oslo. 


   


      

   

   

 • Look du jour  En god gammel flettegenser i ull er den perfekte overdelen når det begynner å bli kjøligere ute. Denne genseren fant jeg i en vintagebutikk og jeg falt pladask for den ved første blikk. Den kommer nok til å bli en ny strikkefavoritt i garderoben og bli hyppig brukt til alt fra jeans til skjørt i lakk. Buksen er fra Levis, vesken fra Mulberry og skoene fra Acne. Det er første gang jeg bruker skoene, så på vei hjem fra Frognerparken måtte jeg selvsagt innom nærmeste apotek. 


   

 • Boxfresh  Mine favorittsko er uten tvil ankelstøvletter. De kan jeg bruke både til hverdag, jobb og om jeg skal på fest, og uansett hvilket hva jeg har på meg føler jeg meg alltid litt ekstra fin. Lengden på hælen varierer også fra sko til sko, og siden jeg allerede har noen par med ganske høy hæl, gikk jeg i dag for en litt kortere variant. Acne sitt design er kunst i mine øyne og i dag da jeg besøkte en venninne på jobb kjøpte jeg med meg disse hjem. Modellen heter Jensen og har en liten hæl og strikk på sidene. I fjor kjøpte jeg en lignende modell som har mye lengre hæl, men jeg kan tenke meg at disse blir hakket mer praktisk. For ikke å snakke om den fine blåfargen og metallbiten på spissen😍. Jeg gleder meg til å gå disse inn i Frognerparken i morgen! 
   


   

 • Fuck janteloven  Jeg er virkelig stor tilhenger på at man alltid skal heie på seg selv; og alle andre for den saks skyld. Så lenge du har troen på at du skal klare det du ønsker, føler deg bra og er positiv, tror hvert fall ikke jeg at det er noe som kan stoppe deg. Det skader selvfølgelig heller ikke å være snill mot alle rundt deg. Dette rosa armbåndet ble med meg hjem etter en skikkelig blåmandag, og skal minne meg på at jeg ikke bør irritere meg av andre mennesker, fordi jeg er så mye bedre enn det. 

   

 • Bring it on!  Ny dag, nye muligheter!☀️  Jeg ladet opp til en ny start på altanen med en liten dose Victoria Beckham, som denne måneden har skrevet et åpent brev i britisk Vogue, et granateple og kaffe! Med et godt par strikkesokker og en ullponcho er det faktisk ikke så hakkende gale å sitte ute heller👌

  Ha en fin dag!💋‍ 
   

 • Last year  Jeg sier det til meg selv flere ganger om dagen og legger ikke skjul på det: Høsten er den fineste årstiden jeg vet om. Og kanskje spesielt i år. Dette er første gang jeg opplever høst i Oslo og det går ikke en dag uten at jeg smiler for meg selv bare fordi jeg blir så glad av den blå himmelen og løvet på bakken. Nå skal det sies at Bergen er en utrolig vakker by, men alt for mange dager går dessverre bort med regnbyger. Det gjør kanskje at bergensere er ekstra flinke til å nyte de fine dagene, og her mimrer jeg litt tilbake til noen deilige høstbilder fra de fineste høstdagene i fjor. 

  Kaffekunst og skinnbukser stod sterkt hos meg, også gjorde jeg noe så spøtt som å investere i en nydelig kamelkåpe fra Max Mara. Den kommer til Oslo på fredag og jeg gleder meg sånn til å bruke den igjen! 


   
   

 • CUT IT  Det er ingen tvil: Høstens heteste jeansdetalj er oppklipte bukseben. Jeansene jeg har på meg her er vintage Levis 501 som har fått seg et solid møte med kjøkkensaksen. Helt enkelt og veldig kult. Jeg har klippet opp flere jeans i ulike lengder, sånn at jeg ikke trenger å fryse meg gjennom vinteren, men likevel får det tilfeldige uttrykket! Prøv det da, vel! 
   


   


   

 • Les mer i arkivet November 2016 Oktober 2016 September 2016
  hits